Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Μετασχηματισμός - Jung και Crowley σε μια συνάντησηΤα παρακάτω αποσπάσματα είναι απο το βιβλίο του Jung,  "Τέσσερα Αρχέτυπα". Αναφέρoνται στον φυσικό μετασχηματισμό και την εξατομίκευση του ανθρώπου. 
Θα μπορούσε να είναι όμως και αναφορά στη «Γνώση και Συνομιλία με τον Άγιο Φύλακα Άγγελο» του Crowley. Όπου Άγιος Φύλακας Άγγελος, η γνήσια θεία φύση.


"Υπάρχουν φυσικές διαδικασίες μετασχηματισμού που απλά συμβαίνουν, είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι. Αυτές οι διαδικασίες παρουσιάζουν σημαντικές ψυχικές επιδράσεις, οι οποίες θα ήταν αρκετές από μόνες τους για να κάνουν κάθε στοχαστικό άτομο να αναρωτηθεί τι του έχει συμβεί."
(…)
"Αυτό το «άλλο ον» είναι το άλλο πρόσωπο που υπάρχει μέσα μας – εκείνη η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη προσωπικότητα που ωριμάζει μέσα μας, την οποία έχουμε ήδη συναντήσει, ο εσωτερικός φίλος της ψυχής. Γι αυτό αισθανόμαστε ένα παρήγορο συναίσθημα κάθε φορά που βρίσκουμε αυτόν τον φίλο και σύντροφο να απεικονίζεται σε κάποια τελετή. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η φιλία ανάμεσα στο Μίθρα και θεό του ήλιου."
(…)
"Είναι η αναπαράσταση μιας φιλίας ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, μιας φιλίας που αποτελεί απλά την εξωτερική αντανάκλαση ενός εσωτερικού γεγονότος. Αποκαλύπτει τη σχέση μας με εκείνο τον εσωτερικό φίλο της ψυχής στον οποίο θα ήθελε να μας μετατρέψει η ίδια η Φύση – εκείνο το άλλο πρόσωπο που αν και είναι ο εαυτός μας ωστόσο δεν μπορούμε να το φτάσουμε τελείως. Είμαστε το ζευγάρι των Διόσκουρων, ο ένας από τους οποίους είναι θνητός και ο άλλος αθάνατος. Αν και είναι πάντοτε μαζί δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ένα. Οι διαδικασίες μετασχηματισμού προσπαθούν να φέρουν τα δυο μέλη του ζευγαριού κοντύτερα αλλά η συνειδητότητά μας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει αντίσταση σε αυτό το πλησίασμα, επειδή το άλλο πρόσωπο μας φαίνεται τόσο παράξενο και αλλόκοτο και επειδή δεν μπορούμε να συνηθίσουμε την ιδέα ότι δεν είμαστε απόλυτοι κυρίαρχοι του ίδιου του οίκου μας. Προτιμούμε να είμαστε πάντα «εγώ» και τίποτε άλλο. Αλλά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτόν τον εσωτερικό φίλο ή εχθρό, και το κατά πόσο θα είναι φίλος ή εχθρός εξαρτάται από μας. "«ο Άγγελος είναι στην πραγματικότητα ο Λόγος (Logos) ή η ευκρινής έκφραση ολόκληρης της ύπαρξης του Adept, έτσι ώστε, όπως αυτός αυξάνει στην τέλεια κατανόηση του ονόματός Tου, πλησιάζει τη λύση του έσχατου προβλήματος, που ο ίδιος είναι πραγματικά… Ο Άγγελος είναι ο πνευματικός Ήλιος της Ψυχής του Adept… Ο Άγγελος [είναι] ο Αληθινός Εαυτός του υποσυνείδητου εαυτού του, η κρυμμένη Ζωή της φυσικής ζωής του.»  
Aleister Crowley, "Liber Samekh"


 Διόσκουροι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου