Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Η Παρθένος και η ΠόρνηΟ Αιώνας της Ίσιδας (μητριαρχία) παραχώρησε τη θέση του στον Αιώνα του Όσιρι (πατριαρχία). Tον Αιώνα του Όσιρι υπήρξε μια αλλαγή στην πνευματική θεώρηση του θηλυκού αλλά και στην αντιμετώπιση του σεξ.   Το σεξ αντιμετωπίστηκε ως αμαρτία, ως κάτι βρώμικο, ενώ η παρθενία και η καταστολή της επιθυμίας ως κάτι πνευματικό και θείο. Έτσι έχουμε τη  λατρεία της Παρθένου (που στην ουσία βέβαια δεν είναι τίποτε άλλο από το αρχέτυπο της Μεγάλης Θεάς-Μητέρας, διαστρεβλωμένο). Κεντρική μορφή του Χριστιανισμού, για παράδειγμα είναι η Μαρία, η οποία δεν συλλαμβάνει τον Ιησού με τον γνωστό τρόπο, αλλά με έναν υπερβατικό τρόπο.

Το σύμβολο της παρθένου εκπροσωπούσε το αγνό δοχείο και το υπέρτατο θηλυκό πνευματικό ιδανικό για τον Δυτικό πολιτισμό. Αφορά το μυστήριο της καθόδου του θείου πνεύματος στην ύλη. Όμως έχουμε περάσει πια σε άλλο Αιώνα. Επομένως αλλάζουν οι φόρμουλες. Στον Αιώνα του Ώρου η φόρμουλα δεν είναι η παρθένος αλλά η πόρνη. Όχι όμως η πόρνη όπως αντιλαμβάνονται οι βέβηλοι. Πρόκειται για την επαναρρόφηση όλης της εξελισσόμενης ζωής και συνείδησης μέσα στη σφαίρα Μπίνα, το μεγάλο υπερκόσμιο θηλυκό.

Yod – ο Θεός ως πρωτογενής πατέρας, ηλιακή-φαλλική δημιουργική θέληση, Φωτιά.
He – ο Θεός ως μητέρα, θηλυκή γεννητική αρχή, παθητική αρχή, Νερό.
Vau o Θεός ως ο γιος (Apophis-Horus στη φόρμουλα ΙΑΟ), το αρσενικό παιδί του πατέρα και της μητέρας, η θέληση του να πάει, Αέρας.
He o Θεός ως κόρη, Babalon, Εκείνη που έρχεται, Γη. Είναι η παρθένα που ενώνεται με τον πατέρα, διεγείρει την επαναδραστηριότητα και αρχίζει την παραγωγική διαδικασία ξανά. Ο κύκλος έχει κλείσει, η διαδικασία είναι αιώνια και περιέχει μέσα της τους σπόρους όλων των δυνατοτήτων.

Ο Αιώνας έχει αλλάξει.


Frank Papé - The Virgin/The Whore


η Kάρτα ταρώ Atu XI (Lust) του Crowley που απεικονίζει την Babalon


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου