Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Μέσα στον κόσμο


                               Joseph Wright of Derby - The Hermit Studying Anatomy“Μπορείς να πας στα Ιμαλάϊα και να ζήσεις μόνος σου μέσα σε μια σπηλιά. Εκεί, δεν θα ακούσεις κανέναν να σε λέει βλάκα – ποιος θα μπει σε τέτοιο κόπο, να έρθει σε μια σπηλιά στα Ιμαλάϊα, για να σου πει πως είσαι βλάκας – οπότε φυσικά δε θυμώνεις.

Η κατάσταση της επίγνωσής σου, μέσα στη σπηλιά στα Ιμαλάϊα δεν έχει μεγάλη αξία, γιατί δεν μπορεί να μπει σε δοκιμασία, δεν υπάρχει η δυνατότητα να χαλάσει. Έτσι, λέει ο Καμπίρ:

Μείνε μέσα στον κόσμο. Μην ανήκεις στον κόσμο, αλλά μείνε μέσα στον κόσμο, ζήσε μέσα στον κόσμο. Ζήσε μέσα στις συνηθισμένες συνθήκες, όπου τα πάντα σε προκαλούν να μην έχεις συνειδητότητα, μα και όλοι σε βοηθούν να έχεις συνειδητότητα.

Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο τέχνασμα του θεού για να σε κάνει πιο συνειδητό. Ο εχθρός σου είναι φίλος σου και οι κατάρες είναι ευλογίες και οι ατυχίες μπορούν να μετατραπούν σε ευτυχήματα. Εξαρτάται από ένα μόνο πράγμα: Αν ξέρεις το κλειδί για την επίγνωση, τότε μπορείς να μετατρέψεις τα πάντα σε χρυσάφι.”
Osho
“Veil not your vices in virtuous words”
Liber Al – II, 54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου