Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Σταθερότητα και αντοχή


«Ο εσωτερικός άνθρωπος παύει να δυσαρεστείται από το καθετί – ανθρώπους, περιστάσεις, περιβάλλον. Γιατί; Επειδή βλέπει την αλήθεια, αναγνωρίζει το Νόμο και γνωρίζει πως ό,τι του συμβαίνει είναι αποτέλεσμα του Αγαθού Νόμου.»


«Καταλαβαίνει λοιπόν, πως ούτε χαρές ούτε λύπες δεν θα τον απομακρύνουν από την ατραπό. Βλέπει το δρόμο και τον ακολουθεί. Βλέπει το σκοπό και αγωνίζεται να τον φτάσει. Δεν ακολουθεί πλέον παρακλάδια και σκοτεινά μονοπάτια. Σταθερά και αποφασισμένα ακολουθεί την ατραπό που διάλεξε. Η ευχαρίστηση δεν τον παρεκτρέπει, ούτε και ο πόνος. Δεν τον αποθαρρύνει η αδράνεια και η κενότητα.»


«Αφού μίλησα για δοκιμασίες που παρεμποδίζουν το δρόμο, καλό είναι να καταλάβετε για ποιο σκοπό υπάρχουν. Ο άνθρωπος που εισήλθε στη δοκιμαστική ατραπό, αναζητά να εκπληρώσει, στα περιορισμένα όρια μερικών ζωών, ό,τι κάποιος άλλος θα ολοκληρώσει σε πολλές εκατοντάδες. Μοιάζει με τον άνθρωπο που ζητά να κατακτήσει μια κορυφή, αλλά δε θέλει να ακολουθήσει το στριφογυριστό μονοπάτι. Λέει: Θα ακολουθήσω ευθεία την πλαγιά. Δεν πρόκειται να χάσω τον καιρό μου στο μακροχρόνιο αυτό δρόμο, τον οποίο οι χιλιάδες που βαδίζουν, έκαναν ασφαλή και εύκολο. Θα ακολουθήσω συντομότερη διαδρομή, το αγριότερο μονοπάτι, ίσια επάνω στην πλαγιά. Άσχετα από τις δυσκολίες, θα ανέβω. Όποια εμπόδια κι αν συναντήσω, θα τα υπερβώ. Τους γκρεμούς θα τους περάσω. Τα βράχια θα τα σκαρφαλώσω. Τους ογκόλιθους θα βρω τρόπο να τους παρακάμψω. Αλλά θα ταξιδέψω ευθεία στην πλαγιά. Ποιο το αποτέλεσμα; Στο δρόμο θα αντιμετωπίσει εκατονταπλάσιες δυσκολίες. Το κέρδος του χρόνου θα ισορροπηθεί από τις δυσκολίες της επίτευξης.»Αποσπάσματα από το βιβλίο «Εσωτερική Μαθητεία» της Annie Besant


"Αμάν η γκρίνια σου, δεν φτάνει που έχεις και παρέα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου